dilluns, de desembre 17, 2007

Índia - Bombai

Ja he arribat a Bombai, tot ha sortit massa rodó i tot! Em vaig plantar al centre de la ciutat (es enorme) i just al trucar al Jordi (voluntari de CCDT) estaven per allí mateix, tots dos varem anar al seu pis i més tard un sopar boníssim a casa la Sara D’Mello (directora de la ONG). Aprofitem per xerrar una mica i sembla que m’accepten com a voluntari a l’organització. No es molt gran però deu ni do, té varis centres arreu de Bombai, on assisteixen a nens orfes i famílies amb dificultats. Focalitzen la seva atenció als individus infectats / afectats pel VIH. A l’oficina parlem de feina i estarà guai perquè faré una mica com al Besòs, classes d’informàtica i ajuda en el disseny gràfic de l’ONG. A veure si puc fer també classes de Tai Txi als nanos! Fins i tot em vaig atabalar... 4 mesos sense treballar es noten (bueno, viatjar per aquests països bé es podria qualificar com a feina, no?). Tenia por d’avorrir-me bastant i poca cosa a fer (lo típic dels voluntaris), i encara serà estressant i tot! Però bé, molt millor es clar...

El barri (Bandra) està molt bé, hi ha de tot. I contant lo gran (allargada) que es la ciutat, molt ben situat. Hi ha un passeig a la vora del mar aràbic, hi he anat a córrer un parell de vegades. També a jugar a futbol en algun parc, que em sento super fofo, molt de caminar però res d’esport en aquest viatge. Visc en un pis amb el Jordi, està genial! A 5 minuts de l’oficina central, tot i que suposo que rularé pels diferents centres. El primer cap de setmana vaig fer un voltio pel centre de la ciutat, per cert molt cara (l’únic dolent), hi ha un parell d’edificis molt macos i es respira un aire cosmopolita, per mi, agradable. Hi ha una dèria exagerada pel Bollywood!!! Et pregunten si vols fer d’extra per la ciutat, veus rodatges, es veu que et pots trobar a les estrelles per la ciutat fàcilment, i son estrelles de debò!! La gent es torna boja i no n’hi ha per menys... tot i que representa crec, un món totalment diferent al de la India, en tots els sentits. Tot i això, tinc moltes ganes d’anar al cinema algun dia, diuen que es tot un espectacle!

I això... en teoria em quedaré un o dos mesos per aquí, pot estar molt bé. De moment tot ha estat molt fàcil i pinta molt còmode. I mira que m’he trobat molta gent com jo que no ha tingut tanta sort, diuen que no es tant fàcil trobar feina encara que sigui de voluntari, alguns problemes amb l’ONG, etc. I Bombai deu ser un bon lloc per passar el Nadal, no? Tot i que no tinc cap sensació de Christmas, i ja m’agrada. Aquí crec que ho celebren una mica... l’únic que trobaré a faltar son els soparets del meu pare i la carn d’olla de la Pili, je, je... i bueno, a tota la família també!!! A la mare, l’Oriolito... i els de Bilbao, que els veig molt poc, els de Barcelona, Mollerussa, la Iaia, la boira de Lleida, bé això no massa, millor la calor d’aquí... el pis de Barcelona i els amics de Lleida buscant un lloc per Cap d’any, les croquetes de la Bego... bueno, a tots... Bon Nadal!!!!!

El High Court i als parcs jugant a criquet

La Universitat

Per un altre costat

Carrers de Bombai

Un rodatge de Bollywood, amb l'actriu al fons

La porta d'India

Anant cap a l'Estacio de Victoria

L'estacio de trens de Victoria

Mercats animats

Slums a la vora de Bandra

Venedors pel carrer... i la filla dormint a terra!

La platja de Bandram, cap meravella...

I alguna posta de sol

Una altra

Nens correns amb cabres


Notes

Dilluns, 10 de desembre de 2007
Tren d’Udaipur a Bombai

3er tren que agafo a la India, ja li estic començant a agafar el tranquillo. A partir de Delhi la gent la trobo molt mes simpàtica i ara estava `petant la xerrada amb un matrimoni hindú, molt majos. Dormir ja es una mica mes difícil, però amb el sac de dormir i un mini coixí que he robat en un hotel, la cosa canvia. Trobo a faltar els noodles i poder mirar el paisatge sense finestres amb barrots. Però al final encara li agafaré carinyo a aquests trens.


Diumenge, 16 de desembre de 2007
Carrers de Bombai

Si he de comparar Xina i la Índia, en quant a població... jo diria que hi ha més gent a la Índia! És un caos, surt gent per tot arreu, inclòs el diumenge que la gent no treballa no et pots moure sense espentes, algun atropellament de rickshaw (un dia em va pegar un bon cop), minuts eterns esperant per creuar el carrer ple de cotxes, els carrers evidentment super estrets, el dia del partit de futbol érem 14 contra 14 i al mateix camp es jugaven també dos partits de criquet, vigila no et tirin una bola al cap mentre intentes controlar la pilota! ! Després estan els trens, que jo em pensava que era a tota Índia que anaven replens, però es sol a Bombai, els trens locals... que a hora punta es impossible d’entrar-hi o de sortir-hi, una passada! De fet, Bombai és la ciutat amb més densitat del món crec, i si, es nota bastant.

Trens de Bombai

dimarts, de desembre 11, 2007

Índia - Udaipur

Doncs m'ha decebut bastant... te un palau xulo, uns hotels tambe xulissims (a uns preus xulissims tambe) i un llac amb alguns Ghats que no estan malament, pero la veritat, no li trobo cap encant. Pot ser si vens amb la novieta i tens mes d'un sopar romantic al munt de terrats amb restaurants que hi ha... de fet, lo mes xulo va ser veure la peli "Octopussy" (James Bond) per la nit, resulta que quasi tota esta rodada en aquesta ciutat, i era curios veure al Roger Moore fent persecussions amb rickshaws just pels carrers que haviem passat durant el dia. Al tren vaig coneixer un noi de Burgos, tambe ha estat treballant en una ONG i em dona algun contacte, tb alguna conversa interessant. Poca cosa a explicar d'Udaipur i agafo un altre tren (be, en realitat dos trens) que em porten a la ciutat mes cosmopolita d'India, Mombai! A veure si conec alguna actriu de Bollywood... ai no! que hi vaig a treballar...

City Palace

La ciutat

Un dels Ghats

Rentant roba

Elefants pel carrer

I aparcats a la vora d'un Ghat

El llac

Un dels hotels carissims

Voltes amb camell

dissabte, de desembre 08, 2007

Índia - Delhi

Davant la insistencia de tothom en que no se m'hi ha perdut res a Delhi... doncs al final m'ha agradat i tot. No te res d'especial, en quan a monuments xulissims o coses per veure. Pero tot lo propi d'una capital i d'una gran ciutat. Aqui la nit si que existeix, pots fer coses despres de les 21h de la nit! Es super gran, pero aviat vaig dominar el transport public, estic cansat de pagar com a guiri als rickshaws... es pot ben diferenciar la part vella (Old Delhi) de la part de negocis i residencies (New Delhi). Te algun temple interessant i un parc a lo britanic (Lodi Park) molt xulo. Per menjar tens molta mes oferta, ja m'he llenssat cap al menjar del carrer i he provat algun plat mes hindu... esperem que no haguem d'arrepentir-nos. Tambe vaig fer una visita al McDonald's, per veure si havia carn de vaca o no... i veritat, sol McPollos!

Em vaig estar uns quants dies a casa de la Ashley i el seu germa, vivien tambe amb una altra amiga i vaig estar molt a gust, curios viure per uns dies en un pis com el meu de Barna pero a Delhi! Vaig visitar algunes ONGs, tambe les Missioneres de la Mare Teresa i com que tinc una entrevista a la ONG de la Barbara (CCDT) a Bombai, doncs agafo un tren que em para primer a Udaipur, una de les ciutats mes maques de la zona.

El caos de la gran ciutat

Old Delhi

Rickshaws plens de gent

Jama Masjid, la mesquita mes gran d'India

L'interior

El Fort vermell

Parcs de Delhi, a l'estil angles

Barriades de la ciutat

Temples ben il.luminats amb el sol

Mes parcs

New Delhi

El metro, super net... quin contrast!

Zona de negocis

Missioneres de la Caritat (Mare Teresa)

Gent esperant el bus

Un casament (ho celebren durant mesos abans)

El contrast de la New Delhi

Aquest casori era de pasta, havia elefants i tot!

L'Ashley i la Sueta

En Deb menjant pa amb tomaquet!

Roba estessa

Pels carrerons de Delhi

Nens i nenes al carrer

Mes...

Tumba de Safdarjang

Fent-me fotos a mi mateix

Lodi Park

Hi havia moltes parelles

Rickshaws cap a l'escola